Voorbeschouwing – Heineken NOOC Openingstoernooi 2017

Door Maarten San Giorgi en Yuye LanzHNOT

Nu de strijd om een huisje te bemachtigen tussen de wilde dieren in Safaripark Beekse Bergen voorbij is, begint de daadwerkelijke strijd dit weekend. Op zaterdag 24 en zondag 25 maart reist roeiend Nederland weer af naar Tilburg voor het Heineken NOOC Openingstoernooi. Helaas hebben we dit jaar nog te weinig ‘It giet oan!’ gehoord. Niet alleen de SGOEPPPA, maar ook de Gyas-Hunze werd afgelast. Voor een comporoeiende eerstejaarsploeg dus de uitgelezen kans om zichzelf gelijk te bewijzen tegenover menig studentenroeivereniging.

Dit weekend starten niet alleen maar eerstejaarsploegen. Zo doet de Best wel oude vier, bestaande uit Tim Donker, Sjoerd van der Velden, Jort Timmer, Djimmer Smits en stuurman Robbert Groen mee in het H4+ veld. Daarnaast zullen Tim Donker en Sjoerd van der Velden, onder Nassie & Adriaan, Orca nog eens vertegenwoordigen in de Gyas Noord-Willemsbokaal 2-, ook een onderdeel van het Heineken NOOC Openingstoernooi.

In de Bokaal X zal de top van alle C4+’en in actie komen. Bij de dames vertegenwoordigt GEMIDDELD (odz roei maar normaal dan roei je al gek genoeg) (DCl4+) dit jaar dat veld. Een lange zinspreuk voor deze damesploeg, die maar al te graag na dit weekend bekend wil staan als de ploeg die ook nog eens lange en vooral harde halen kan maken. Bij de heren is dit Ramboot 7 (odz daar word je nat van). Dat deze heren keihard gaan, is een feit. Zij mogen dit weekend aan de bak en hun naam waar maken door alle tegenstanders van de baan te rammen. Er waren echter wat lichte problemen omtrent de opstelling. Geruchten gaan de ronde dat er omgeboord moet worden deze wedstrijd… Zal dit een rol gaan spelen bij de tot nu toe ongeslagen ploeg op Orca?

Bij de dames in het C4+ veld kijken wij graag uit naar Rowbijntje (odz dat zit wel gewassen) en Strijkkwartet. Bij de laatste krachtmeting bleek laatstgenoemde toch de snelste ploeg te zijn, terwijl de lange dames van Rowbijntje op de bumping toch zeker de beste van de dames C4+’en waren. Niet alleen lange dames doen mee aan de HNOT, ook de korte meiden van Microw (odz kort maar krachtig) zullen dit weekend starten. Een hechte ploeg die al sinds de ARCO bij elkaar is. Zal deze hechte band tot mooie prestaties leiden? Een mooie band is ook ontstaan bij de dames van Chill 45. Een ploeg die haar naam te danken heeft aan het feit dat deze dames toch wel zeker 45 minuten te laat op een training verschenen. Laten we hopen dat ze wel op tijd aan de start komen te staan. Gelukkig hebben de meeste ploegen wel coaches die hier streng in zijn. Orcaholics (odz stay hydrated) heeft zelfs 12 coaches die deze dames langs de kant toeschreeuwen. Hopelijk zegt de naam niet te veel over deze ploeg, wat we natuurlijk ook kunnen zeggen voor Row and Merlot (odz wine not). Een klein advies vanuit de Blikredaxi: brak roeien in de ochtend geeft weinig plezier. Hiervoor heb je een ijzersterke discipline nodig en dit is dan ook zeker hetgeen wat voorop staat bij Casarowva’s. Met een beetje geluk zetten ze deze ijzersterke discipline om in een ijzersterke tijd.

Wat alle ploegen eigenlijk wel willen is dit weekend zo hard mogelijk gaan. Aan de zinspreuk van Tubstep (odz hardgaan) zal dit zeker niet liggen, maar kunnen de benen van deze meiden dat ook waar maken? In vele gevallen bedriegt schijn weleens. Kleine meiden lijken op het eerste gezicht een makkelijke tegenstander, maar bij Paddlington was dit zeker niet het geval. Door snoeiharde trainingen van hun coaches zijn er flink wat benen ontstaan bij deze dames. Het ultieme doel zal dan ook zijn om dit weekend gelijk een eerste blik te pakken. Hetzelfde doel geldt ook zeker voor Blikken of Blozen. Dat we ze met rode koppies uit de boot zien stappen is als het goed is een feit, maar zal dat dan komen door blikken of blozen? Twee damesploegen die blijkbaar erg geïnspireerd zijn door hun muziekidolen  zijn Watskeboot en Irrowplaceable (odz bootyoncé rowles). Zullen ze die harde beats op een 500 meter kunnen omzetten in harde halen?

Drie damesploegen die geen genoeg kunnen krijgen van al het roeigeweld zijn Cup a Snoek (odz nu even niet), Irrowsistible (odz can’t rowsist them) en VLOT. Deze laatste ploeg start naast de Sprintbokaal ook nog enkele losse wedstrijden, waaronder dit weekend, in het  Dames onervaren C4+ veld buiten de NOOC bokaal om.

Ook in het heren C4+veld zal de strijd losbarsten. Het  draait dit weekend allemaal om keihard sprinten, wat voor Usain Boot, afgeleide van de legende Usain Bolt, naar verwachtingen geen enkel probleem moet zijn. Zoals Usain Bolt zelf zei: ‘Don’t think in limits’.  Of de heren met deze quote in het achterhoofd ook een 500 meter sprint aan kunnen zal dit weekend blijken. Dat er zo hard wordt gegaan dat er sterretjes worden gezien is voor de Ergonauten wekelijkse kost, zullen deze heren net zo hard gaan in de boot als zij op de ergo gaan, dan zullen er vele sterren vallen.

De heren van Tokyrow’20 hebben een duidelijk doel voor ogen, als zij met deze focus de boot in gaan zijn de verwachtingen hooggespannen. Hoewel het roeiwater in Tilburg lichtelijk anders zal zijn dan in Tokio moeten zij onder alle omstandigheden kunnen presteren. Dat er ploegen zijn die onder barre omstandigheden moeten presteren staat vast. Een gelukje voor Brak Rowbama (odz make America row again) dat zij zaterdag al van start mogen gaan, dit zal voorkomen dat zij daadwerkelijk brak in de boot zullen zitten. Na het legendarische paalfeest kunnen zij na hopelijk een goede tijd te hebben neergezet brak in bed blijven, yes you can!

Na een roerig begin en enkele tegenslagen die verwerkt moesten worden verschijnt The CREW (HCl4+) dit weekend vol goede moed aan de start. Hoewel ze helaas niet in de Bokaal X kunnen starten, zullen zij door hun zelfmedelijden overboord te gooien en keihard te staan, de tegenstanders laten zien wat ze in huis hebben.

Doordat de klok dit weekend een uur vooruit wordt gezet zal dit uur op wat voor manier dan ook dubbel zo hard worden ingehaald. Met deze vooruitzichten belooft het een weekend vol zinderende gebeurtenissen te worden. Dit wil je niet missen, tot in Tilburg!