Lieve Ome Ølaf – Editie 6

Door Ome Ølafomeolaf

In ‘Lieve Ome Ølaf’ leggen Orcanen hun alledaagse issues voor aan de onverschrokken ome Ølaf, de viking die altijd met raad en daad paraat staat [sic]. Van “ik heb gezoend; ben ik nu zwanger?” tot “wie zijn FLOAT, ik heb ze nog nooit gezien?”, ome Ølaf heeft een antwoord!

 

Lieve Ome Ølaf,

Ik ben – zoals ze zeggen – een oude Orcaan. De grote 3-0 ben ik al gepasseerd, maar ik blijf stiekem mijn geboortedatum aanpassen op de Orca-website. Nu al mijn vrienden inmiddels lid-af worden, mis ik de connectie met de jongerejaars. Af en toe in een donker hoekje knuffelen met een veel te jong meisje moet kunnen, maar ik mis eigenlijk het kameraadschap met een leuke groep Orcanen waarmee ik kan geinen over de bananenbar, de tijd dat Odin nog een puppy was (R.I.P. Heuvelhond) en andere onderwerpen waar we begin 2000 over praatten. Wat moet ik doen!?

Groet,

Een oude Orcaan

 

Dag oude Orcaan,

Gedurende mijn korte tijd op Orca liep ik tegen hetzelfde aan als jij nu; het lijkt net alsof je op een vereniging ronddwaalt die volledig uit sjaarsjes bestaat. Toentertijd, in hetzelfde schuitje als jij zittende, besloot ik dat het niet langer kon. Met wie kon ik babbelen over mijn constipatie? Kunstgebittikken tijdens feestjes? Stiekem met je matties je bloeddrukpillen te water laten en hopen dat het stuurtje het niet ziet? Utrecht had een nieuwe vereniging nodig.

Destijds in mijn eentje begonnen, richtte ik de naar mij vernoemde Utrechtse Roeivereniging “Viking” op: een burgervereniging pur sang. Er is mij zelfs ter ore gekomen dat de Utrechtse Vikingen tegenwoordig bingo-avonden organiseren, de nieuwste hits van Bach draaien en er een professionele voorkauwer is voor de hap!

Ik zou het wel weten.

Ølaf

P.S. Natuurlijk wel alleen als je alle aspecten van het verenigingsleven hebt verkend! Ga vooral eerst bij commissies en steek je energie in coachen; daar kun je erg veel waardering en goede en leuke connecties met mede-Orcanen voor terugkrijgen.

Zit jij nou ook met een groot probleem? Twijfel niet en lucht je hart in een mailtje naar blikredaxi@orcaroeien.nl o.v.v. Ome Ølaf en wie weet wordt je vraag volgende keer beantwoord door je favoriete oom! Natuurlijk kun je ons ook anoniem een mailtje sturen via bijvoorbeeld http://www.sendanonymousemail.net/ .