Ikje – Prioriteiten stellen

Door Maria Mojet

Op een normale woensdagavond is het plotseling druk. Het geschreeuw uit de kantine van Triton is oorverdovend en overal zitten en liggen mensen uit te hijgen. Een meisje wordt door twee ploeggenoten ondersteund terwijl ze naar een spinfiets wordt geleid. Triton moet door het vaarverbod de sparsessie op de ergo houden en alle eerstejaars comporoeiers zijn stuk aan het gaan op 750m. De kleedkamer is ook overvol. De twee vragen, die het meest geschreeuwd worden, zijn: ‘Hoe ging het?’ en ‘Waar is mijn das?’. Eén meisje staat al een half uur voor de spiegel. Foundation, eyeliner en natuurlijk mascara, alles wordt op haar gezicht gesmeerd. Als ze bijna klaar is, komt haar ploeggenootje erbij staan om het kunstwerk te bewonderen. Vastbesloten zegt ze: ‘Als ik niet hard ga, dan moet ik er maar mooi uit zien.’

Maak jij op Orca of daarbuiten wel eens wat leuks of raars mee? En is het op een of andere manier gerelateerd aan roeien of Orca? Stuur het in naar blikredaxi@orcaroeien.nl ! Gebaseerd op ik@nrc komen hier de leukste oneliner-verhalen van Orcanen terecht. Lees door.