Een kaartje van … Strijkkwartet

Kaartje van StrijkkwartetIn “een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. Vorige keer zei Myrna Brandt het volgende: “Ik kan altijd genieten van de creatieve namen die competitieploegen bedenken, en vraag me dan af of die ploegen nog meer goede ideeën voor Orca hebben. Mijn volgende vraag is dus voor de dames van het Strijkkwartet: wat zouden jullie doen als je een groot bedrag (zeg: € 100.000) mocht investeren in Orca?”

Hoi Myrna,

Leuk om te horen dat onze ploegnaam in de smaak valt en bedankt voor je vraag! We hebben met z’n allen onze creatieve geesten los gelaten op de vraag waar we 100.000 Orca-euro’s aan zouden besteden. De lijst werd uiteindelijk flink lang, dus hebben we het in kwartetten (waarbij inderdaad niet allen uit exact vier bestaan) verdeeld, die we graag zullen toelichten. Of je alles even serieus moet nemen, laat ik in het midden, maar het gezegde luidt niet voor niets ‘in ieder geintje schuilt een seintje’, dus houd dat vooral in je achterhoofd!

Onder het mom van ‘compo’s hebben ook rechten’ lieten wij ons inspireren door de boegenpraat van Rowdor en zien wij ook wel wat in taart voor de taarters (of zijn het toch blikkers?). Verder is ergoën zeker niet onze grootste hobby, maar de verhouding tussen compo- en wedstrijdergo’s is nu toch zo onevenredig dat we ook niet echt gestimuleerd worden om deze helse apparaten te bestijgen: tijd om extra compo-ergo’s aan te schaffen! Verder is competitieroeien hartstikke leuk, maar er is één ding waar we toch wel een tikkeltje jaloers op zijn wat betreft wedstrijdroeien; die kekke Orcajacks waar de wedstrijdkasten mee rondparaderen zouden een welkome aanvulling zijn op de gemiddelde competitie-garderobe.

Heb je dan ook, van het kwartet ‘liever lui dan moe’ de volgende mogelijkheden in de aanbieding? Wij zaten te denken aan onder andere volautomatische riggerrobots (tevens een leuk galgjewoord of voor Wordfeud als mensen dat überhaupt nog spelen), een botenwasstraat, botentakelmachine en last but not least een roltrap van het vlot naar boven voor als je weer iets te enthousiast benen hebt geleverd tijdens je training. Voor wie geen zin heeft om mee te fietsen langs het water tijdens wedstrijden, huren we Maarten van Rossem in om de wedstrijden van live commentaar te voorzien.

Alles is mogelijk, zolang je maar genoeg geld toeschuift aan de juiste mensen. Vandaar het plan om de volgende personen en dergelijke uit- en om te kopen, mochten wij over honderdduizend euro beschikken: de Driewerf kan geheel van Orca worden, maar daarvoor moeten eerst de Blauwe Buren uitgekocht, gevolgd door Viking en de Woonboze Buurman. Andere mogelijke targets zouden bestaan uit de kamprechters (anders blijft die ambitieuze Blikkenteller op onze Instagram ook maar op 1 hangen) en de wedstrijdleiding, zodat we toevalligerwijs alleen nog maar op zaterdagmiddag hoeven te starten.

Tot slot is er nog een kwartetje met praktische puntjes. Zo zouden we het Rotterdamse Skadi graag bijstaan bij de bouw van een windscherm langs de gehele WAB, want roeien met windkracht 6 is geen feestje. Ook zouden we ons eigen kanaal verrijken met schijnwerpers om het de fanatieke avondtrainers wat makkelijker te maken. Moge dit toch niet haalbaar zijn, dan zien we graag zowel witte als rode lampjes geïnstalleerd op alle Orcaboten. Aan diezelfde boten worden wat ons betreft ook op alle bankjes van die lekkere kussentjes toegevoegd. Omdat duurzaamheid tegenwoordig helemaal hip & happening is, zouden we tenslotte graag het dak van de Driewerf (die intussen geheel in Orca-eigendom is) bedekken met zonnepanelen en een Orcarode windmolen plaatsen. Het vervoer naar de wedstrijden zouden we regelen in stijl, met een Orca-spelersbus en dan meteen ook maar een botenwagen (dan weten we in ieder geval altijd hoe laat hij komt!). Tenslotte zouden we investeren in een werkende microfoon in de kantine, om onze oortjes het gekraak en gepiep van de huidige te besparen.

En nu is de tijd gekomen voor ons om een vraag te stellen aan de volgende Orcanen! Om in de sfeer te blijven van creatieve ploegnamen, willen wij graag de volgende vraag door Tokyrow ‘20 beantwoord zien: wat is jullie plan van aanpak om de Olympische Spelen te halen?