Een kaartje van… Tokyrow ’20

In “een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. In de vorige editie stelde Strijkkwartet de volgende vraag aan de heren van Tokyrow ’20: “Wat is jullie plan van aanpak om de Olympische Spelen te halen?”

Tokyrow.jpgBeste Strijkkwartet,

Bedankt voor jullie vraag en leuk te zien dat jullie goede ideeën hadden onder het mom van ‘wat te doen met 100.000 euro’. Hierbij het antwoord op jullie vraag, hoe wij denken de Olympische Spelen in 2020 te halen. Nu was de manier waarop we dit doel wilden behalen, waarop onze naam nota bene gebaseerd is, nogal vaag uitgestippeld. Daarom hebben we er met zijn allen even over nagedacht en hebben besloten voor jullie, en natuurlijk heel Orca, een roadmap te maken. Een route hoe wij de Olympische Spelen van Tokyo van 2020 gaan behalen. Dit hebben wij gedaan door ons plan in zeven fases te verdelen, zodat we makkelijk kunnen bijhouden waar we staan met betrekking tot het doel.

Fase 1: Leren roeien; Aan het begin van ons jaar als sjaars van Orca had maarliefst één persoon lichte ervaring met roeien, dus allemaal leren roeien leek ons daarom wel een goede stap op mee te beginnen. (Status: Behaald)

Fase 2: Hard gaan en blikken; Als je echt wil winnen hebben wij de overtuiging dat je wel hard moet gaan en als je hard gaat kan je natuurlijk blikken. Onze mening is dat we hard gaan, maar blikken bleef helaas uit. (Status: Mee bezig)

Fase 3: Glad leren roeien; Totdat onze droom uitkomt en er een C4+ veld wordt toegevoegd bij de Olympische Spelen, zodat we met de mooie Safvier met kunnen schitteren, zal glad roeien helaas wel een vereiste zijn om te kunnen starten in Tokyo. (Status: Binnenkort)

Fase 4: Coachen; Om op een andere manier kennis op te doen, die wij kunnen gebruiken voor onze eigen prestaties, hebben wij ons natuurlijk ingeschreven voor het coachen in de Arco periode. Daar zullen wij versterkt worden door twee lichte wedstrijdroeiers die meegeholpen hebben onze mooie ploeg samen te brengen. Hiernaast blijven wij natuurlijk gewoon trainen. (Status: Binnenkort)

Fase 5: Implementeren van onze kennis; Alle kennis die wij opdoen bij het coachen, het glad roeien en van andere bronnen moet natuurlijk van de theorie, in de praktijk gebracht worden. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar met doorzettingsvermogen en een goede blik op de toekomst moet dit vrijwel zeker haalbaar zijn. (Status: Nog te behalen)

Fase 6: Nog harder gaan en geselecteerd worden; Dit lijkt nog ver weg en er is nog een lange weg te gaan. Dit is natuurlijk ook wel zo. maar zoals iedereen weet: Time flies! (Status: Nog te behalen)

Fase 7: Roeien op de Olympische Spelen van Tokyo in het jaar 2020! (Status: Nog te behalen)

Nu hoort hier wel een kleine voetnoot bij. Zoals je ziet, was het ons doel om dit jaar een mooi blik te behalen. Dit is helaas niet gelukt. Door excessief borrelgedrag en dergelijke borrel gerelateerde factoren hebben we dus een kleine vertraging opgelopen. Nu kunnen er vragen gesteld worden zoals: ‘Jullie hebben nog maar 3 jaar, gaat dat wel lukken dan? of ‘Zijn jullie hier niet te laat mee begonnen?’. Dit zijn natuurlijk goede vragen, maar ‘alles kan’, ‘waar een wil is, is een weg’ en ook natuurlijk ‘als je het niet probeert, gaat het ook niet lukken’. (Vliegtickets en een welverdiende vakantie naar Tokyo zijn ook nog een optie.)

Ik hoop dat we jullie vraag zo goed hebben kunnen beantwoorden.

Nu hebben wij, in het kader van nog meer woordspelingen, een vraag aan Rowbijntje. Bij wie van Orca zouden jullie de was willen doen?