Lieve Ome Ølaf – Editie 7

Door Ome Ølafomeolaf

In ‘Lieve Ome Ølaf’ leggen Orcanen hun alledaagse issues voor aan de onverschrokken ome Ølaf, de viking die altijd met raad en daad paraat staat [sic]. Van “ik heb gezoend; ben ik nu zwanger?” tot “wie zijn FLOAT, ik heb ze nog nooit gezien?”, ome Ølaf heeft een antwoord!

 

Lieve ome Ølaf,

Ik ben dit jaar nieuw op Orca. Al die feesten enzo zijn wel mooi maar ook nieuw voor me. Om me heen zie ik al mijn ploeggenoten als ware  casanova’s te keer gaan en alle jonkvrouwen die Orca rijk is veroveren. Mij wil het maar niet lukken… Heb je nog tips?

Groetjes,
Cupirow

Mijn beste Cupirow,

In mijn tijd in Noorwegen was er niet zoiets als feesten met harde muziek en gedans. Wij dronken låuter bier en zongen a cæpella over vunzige Vikingsvrouwen van die tijd. Hits als ålé, ålé, ålé, dikke tietø kærtoffelsalat” en “Haar næm is Olga” galmden tot laat in de nacht over het dek.

Afijn. Jønkvrouwen veroveren. Een bezigheid die al zo øud is als de weg naar Oslo. Zelfs in de allerøudste verhalen uit de tijd van Odin komt dit fenomeen naar voren, hier echter onder de schuilnaam ‘Jægen’. Een jæger moet immers niet alleen weten hoe hij zijn lans der liefde, waarmee hij zijn prooi benadert, hanteert, ook moet hij op de hoogte zijn van het spel van zijn prooi. Deze “Hertjes” kunnen namelijk nog onvoorspelbaarder zijn dan het Noorse weer: het ene moment blaast ze precies waar je haar hebben wil, het volgende moment barst ze (vaak zonder aanleiding) uit in ønweer.

Eén van mijn vele tips die ik je zou kunnen geven is dan ook: speel het spel van je hertje mee! Dit kan echter jaren training køsten voordat je dwars door haar spel heen prikt met je lans der liefde. Wellicht helpt de hulp van een knappe kameraad hierbij, dit heet ook wel een WingViking.

Mij is het echter nooit gelukt dit spel te snappen, ik kwam niet verder dan de woorden: “Ahoy, mag ik jouw dek bezwabberen?”

Ølaf

Zit jij nou ook met een groot probleem? Twijfel niet en lucht je hart in een mailtje naar blikredaxi@orcaroeien.nl o.v.v. Ome Ølaf en wie weet wordt je vraag volgende keer beantwoord door je favoriete oom! Natuurlijk kun je ons ook anoniem een mailtje sturen via bijvoorbeeld http://www.sendanonymousemail.net/