Kom ons aanmoedigen – Selectie Eerstejaars Zwaar 2018.

Door Remy Chou in samenwerking met Orca Fotocie

“Als we allemaal onze streef halen, ja dan doen we mee met de top. Het gaat wel pijn doen.”

Aftellend naar 9 december, de dag waarop het NK ketting trekken weer van start gaat, zullen we elke paar dagen een kort interview houden met de deelnemers. Wat motiveert hen? Hoe bereiden ze zich voor? Wat is hun strategie om sneller dan de rest de 2000 meter durende ‘sprint’ van pijn af te maken? We hebben het hardste voor het laatst bewaard. En dit keer hebben we het niet over een ploeg, maar een selectie. Met de invoering van de nieuwe selectieprocedure, heeft het coachteam van EjZ’18 nog altijd beschikking tot 16 talentvolle jongens. Deze zullen allemaal de NKIR starten in het eerstejaars veld. Het wordt Orca tegen Orca tegen de rest.

Aangezien de zware selectie nog steeds zo groot is, heb ik dit keer besloten om niet het standaard interview te houden. De tien mannen van EjL’18 waren al te veel, laat staan dat ik 16 zware mannen moet bijhouden. Voor deze editie van ‘Kom ons aanmoedigen’ heb ik de hulp van mijn oud-ploeggenoot Christiaan Erasmus van de Fotocie gevraagd. Het interview is korter, maar wordt bijgestaan door foto’s. Op deze manier krijgen jullie een voorproefje van hoe het er zaterdag aan toe zal gaan vanaf 8:45 ’s ochtends in de Sporthallen Zuid.

erik

Ik ben al gespannen” – Erik van Welsenes

Wat is jullie voorbereiding?

nr3

EjZ’18: Veel eten. Vandaag hebben we heel veel water gedronken. Verder doen we een beetje trainen, af en toe.

Hoe gaan jullie er in?

nr4

EjZ’18: Op 1:30 beginnen en dan gewoon volhouden. We gaan voor de snelste 1400 meter en dan zijn we klaar.

nr5

Maar serieus gezien beginnen we heel laf op onze streef en dan helemaal loco in de laatste 500.

pieter2

Maar of dat echt gaat gebeuren… Ik ken Pieter

nr7

Beginnen met light halen en dan tempo 40 draaien, niet zoveel met de benen. En dit weet jij beter Daniël? Jij hebt nog nooit de NKIR gestart.

Wat verwachten jullie er van?

nr8

EjZ’18: Een gezellige middag.

nr9

Als we allemaal onze streef halen, dan doen we mee met de top. Ongeveer 6:30. Het gaat wel pijn doen.

nr10

Maar ja, pijn is voor even, roem is voor eeuwig. Dat is echt een belachelijke one-liner, die gaat er niet in.

nog 1

Het wordt een spannende dag.

laatste

We gaan er vol in. Elke haal moet harder. “Dan begin ik op drie plat en eindigen onder de 1:00.”. “Ik heb nog nooit een haal onder de 1:14 gedaan.”.

nr13

Wat maakt jullie speciaal?

We zijn niet speciaal. We zijn allemaal zwaarder dan 75 kilo. Hoe zou je ons omschrijven in drie woorden? “Lang, knap, charismatisch.”. Nu zijn we gelijk arrogant.

Nog wat woorden om de rest van Orca naar de NKIR te laten komen?

Wij gaan harder dan de rest, dat is wel hard. Als je acht minuten van je leven kwijt wilt, moet je bij licht gaan kijken.