Groot Orcaans dictee 2018 – antwoordmodel

Antwoordmodel Groot Orcaans Dictee 3 april 2018

Ons Orca kent, net als onder andere Phocas en Proteus-Eretes, een scala aan verschillende commissies: onder andere de acquisitie-begeleidingscommissie*, die vaak wordt ge-e-maild voor sponsorcontacten, de Blikredaxi met al zijn abonnees en de Webcie die zich bezighoudt met de niet recentelijk geüpdatete website. Alle commissies samen zorgen ervoor dat onze roeivereniging zich als een geoliede machine voortbeweegt.

Ook de weekendjes weg zorgen voor de broodnodige ontspanning en recreatie. Zo begaven de enthousiaste leden zich in de omgeving van de Franse stad Marseille, waar een aantal idyllische châteautjes staat met vele accessoires, sommige met prachtige balustrade, andere met kolossale torens en adembenemend uitzicht.

Tijdens een uitje langs de boulevard zagen zij een myriade van ramptoeristen aan de kust staan. Een Eritrese waterpoloër kon vanwege zijn talent in het water een lijdende zee-egel ontdoen van een plastic ring die normaal gesproken dient als verpakking van een tray Coca-Cola blikjes. Een hommage inclusief staande ovatie kwam hem toe, die hij quasinonchalant in ontvangst nam.

Aan de kust zagen ze eveneens een Tritonees die eerst nog kanode, maar al snel kapseisde. Knarsetandend kwam hij uit het water en de krokodillentranen kwamen tevoorschijn. Dit was hem kortgeleden ook overkomen en ook toen liep het ternauwernood goed af. Een** van de toekijkende Orcanen maakte een aantekening van deze anekdote op zijn blocnoteje, om deze desastreuze actie nooit meer te vergeten.

Nu hopen wij dat jullie dit dictee konden appreciëren en dat we jullie niet te veel gestrest en afgetobd hebben met het voor jullie gecreëerde Groot Orcaans Dictee. Hopelijk zijn jullie apetrots op het resultaat, ondanks de impardonnabele fouten die jullie ongetwijfeld gemaakt hebben. In een amerij zullen we voor de heuse winnaar applaudisseren.

 

*alleen naar de spelling van acquisitie kijken; alle hoofdletters, spaties en koppeltekens goed rekenen.

** “Eén” of “Een” zijn hier allebei goedgekeurd.