Een kaartje van… De Avocarow’s

In “een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. In de vorige editie had de Groene ARCO de volgende vragen voor de Avocarow’s: “Hoe gaat het nu jullie richting de NOOC trainen? En wat doet zo’n actieve ploeg nog naast het roeien? Hoeveel kilo avocado’s eten jullie?”.

avocarows (2)

Hey Groene Arco!

Super leuk dat wij als ploegje zo een indruk hebben achtergelaten en jullie vragen voor de Avocarow’s hebben. Wij gaan er alles aan doen om die zo goed mogelijk te antwoorden.

Wij trainen op dit moment twee keer in de week (met wind mee en tegen) in onze trouwe Safvier en proberen daarnaast elke week ook de beruchte ergometers te trotseren. Dit doen we natuurlijk niet zonder onze toffe coaches van Tokyrow ’20 en de altijd trouwe support van de Original Avocarow’s Tessa en Marije die nu aan het shinen zijn bij de EJLD!

Jammer genoeg was onze eerste wedstrijd in de Bakboord NOOC afgelast vanwege het weer, maar inmiddels hebben we alweer twee wedstrijden gestart en is ook ons wedstrijdseizoen in volle gang. De eerste wedstrijd was de Regatta in Nijmegen, waar we eerst een twee kilometer hebben gestart en daarna een 500 meter. Ook hebben we de PEiL gestart; wat een afstand en drukte op het water #TweeBotenTegelijkBumpen. Voor de foto’s, check onze Instagram: avocarows #ZELFPROMO.

Wat wij als ploeg nou nog naast roeien doen is natuurlijk vrij duidelijk, want naast dat we veel op het water te vinden zijn, worden we ook vaak bij de bar gevonden. Het liefst met een speciaal biertje in onze hand. Of in Laura haar geval, 2 biertjes in elke hand zodat ze er altijd 1 kan aten. Want wat is nou naast Avocado’s onze grootste liefde? Bier natuurlijk. Onze grote liefde voor borrelavonden hebben we te danken aan onze ploeg oma Lieke die altijd wel een manier weet te vinden om onze avonden te laten escaleren.

En de hoeveelheid avocado’s die binnen de ploeg geconsumeerd wordt is niet meer te tellen, ongeveer wel zo een kilo per dag per persoon? En dan ook nog elke avond Julya haar geweldige guacamole met wat nachos chips. Voor het recept, stuur Juul een pb op facebook! Of haal haar nummer van de Orca site, kan ook gewoon.

Wij hadden een vraag aan Jethro Leenheer. Wij vroegen ons af hoe jouw jaar als praeses van Draft tot nu toe is bevallen. Daarnaast hoopten we misschien nog wel op wat verhalen over toen jullie praeses jas gebrast/gestolen was. Als laatste zijn we wel benieuwd wat jij tot nu toe van de huidige Draft aspiranten vindt.

Kusjes van de Avocarow’s