Voorbeschouwing – EDR 2018

Door Yuye Lanz

Voor wie zich de EDR nog herinnert van vorig jaar denkt waarschijnlijk aan twee woorden: intense hitte. Van roeiers die door de hitte de illusie hadden dat ze de finish al bereikt hadden tot aan baasjes die hun hond achterna sprongen in het Twentekanaal; menig roeier wenste heel even dat onze sport niet op, maar in het water gehouden werd. Dit jaar zal ook een temperatuur van bijna 30 graden worden aangetikt. Misschien een beproeving, vooral  voor de eerstejaars, maar als je alcohol kan overleven op de HNOT en wind kan trotseren op de Rottebokaal,zal dit ook gaan lukken.

We trappen af met onze Lenteleden. De ARCO heeft het volste vertrouwen in de lenteleden: “Zonder de lenteleden hadden wij geen enkele wedstrijd tijdens de Mixed kunnen winnen”. Ook de Blikredaxi heeft al een beetje kennis kunnen maken tijdens het ARCO biking dinner en gezien wat voor vlees er in de kuip (boot) zit dit jaar. Dat belooft veel goeds!

Bij de eerstejaars heren komt Goldriggers uit in de H1 poule. Dit keer hebben zij hun voorbereiding totaal anders aangepakt. De heren zijn naar verluid aan het detoxen. Wie weet brengt een andere aanpak ze dit keer naar een verrassende overwinning met een welverdiend biertje (of een stuk of 10). Zij zullen op de hielen worden gezeten door How I met your Rower die vorige keer 1 seconde sneller was. Thierry Bootdet/Incapaboot is de enige ploeg die met een dubbele naam door het leven gaat. Als de heren terugvallen in hun incapabele stijl raadt de Blikredaxi ze aan om even de racekrant op de site van de EDR te lezen. Hier staan instructies vermeld onder het mom van ‘veilig escaleren met chef veiligheid’. (zie: https://gedr.drv-euros.utwente.nl/race-krant-2/).

Misschien zijn zij toch niet de enige met een dubbele naam; Breaking Boot is door de Compocie omgedoopt tot Breaking Boodschappen en ze weten zelf wel waarom. Ze zijn gewaagd aan Rita Verdronk en beide ploegen zullen strijden om een plekje in een van de hogere finales. Kyrowge mocht zich vorige keer al meten met de beste 6 van de poule dus dit smaakt zeker naar meer.

Giraft staat eerste van alle orcadamesploegen wat zich beloont in een mooie huidige 6e plaats in het klassement. Zij maken hun motto ‘consequent in de hogere helft’ dan ook zeker waar. Naast Giraft doet ook Rowsvicee goede zaken in de D1 poule en proberen zij net als Giraft deze wedstrijd in te zetten op een hogere helft. Zij mogen strijden tegen Ogenblikje die door goed te presteren tijdens de Rottebokaal nu ook in de hoogste poule mag starten. In de D2 poule mogen TEMPO, Welvarend en Boatiful het tegen elkaar gaan opnemen. De vorige wedstrijd kwam Boatiful het beste uit de strijd, maar de kaarten worden dit weekend opniew geschud. Vandaag is Rowd gaat dit keer voor een A-finale in de D3 poule gevolgd door Storm en Tipsea die ook inzetten op de hoogste finale. Ook Intieme riemen in het HonervC4+ veld en Rowlaris in het DonervC4+ veld mogen gaan ervaren hoe het Twentse water nou roeit. Fanatiek als beide ploegen zijn, zullen ze op zaterdagmiddag laten zien wat ze waard zijn.

In het HC4+ klassement komt Clubzeedier uit. Vorige keer roeiden ze naar de eerste plek in de D-finale en wellicht kunnen ze deze keer een hogere finale pakken. Ook Arrow in het DC4+ klassement laat een stijgende lijn zien. De vorige keer een eerste plek in de C-finale biedt perspectieven om zich misschien wel een finale of 2 omhoog te roeien.

In het H2x veld doen er drie ploegen mee.Tijdens de PEIL werd  Met gestrekte benen ruim eerste, dus kijken wij uit naar deze wedstrijd! Daarnaast mogen Floris en Bas en Biclops en de diepvriesloempia ook worden aangemoedigd in dit veld. De Blikredaxi is nog bezig met onderzoek naar hoe de naam van laatstgenoemde is ontstaan. Bij de dames doet Drie(s) met zijn twee mee in het D2x veld, vorige keer mooi in de middenmoot gaan ook zij nu voor de hogere helft.

Wist je dat het baanrecord  in het D4+ veld op de naam van Orca staat en uit 2012 komt? Vier boten mogen dit proberen te verbeteren in het D4+ Cat. B veld. Op de zaterdag start Prowtein; zij zochten nog wat invallers, als bedankje krijg je vast en zeker een proteïneshake. Strijkkwartet en Zeemeerbenen zijn aan elkaar gewaagd en tot nu toe varen ze beide steeds mee bij de beste 6 van het veld. Irrowplaceable heeft helemaal warme herinneringen aan vorig jaar, omdat zij toen tijdens deze wedstrijd getaart hebben. Hun stuur is er in iedergeval helemaal klaar voor, met wat extra oefening deze week schreeuwt zij haar ploeg hopelijk naar nog een overwinning. In het D4+ (sprint) veld start Bootoverend. De enige trouwe mannenploeg in het H4+ Cat. B veld zijn de Kanorca’s. Na even wat rust te hebben genomen zijn de heren weer flink aan het trainen. In het H4+ Cat. A veld zullen de heren van Spookboot aan de start verschijnen om te laten zien wat zij waard zijn tussen alle gladde vieren.

De disputen Float en Draft zullen meedoen in het DispuutsC4+ veld en ons bestuur heeft de eer om in het BestuursmixC2+ veld, onder de naam Walmart Yodeling Crew, de EDR af te sluiten.

Voor iedereen zal deze laatste tip je echt verbazen: https://www.youtube.com/watch?v=0jB5Au0Jq5U

Kom dus dit weekend 26 en 27 mei met z’n allen naar Enschede om jouw ploeg naar die overwinning te schreeuwen.