Voorbeschouwing Saurus International Regatta

Door Maarten San Giorgi

Menig student wil graag wel eens een half jaartje in het buitenland studeren. Voor velen is dit dan ook vaak een spannend moment. Je verlaat de grenzen van je vaderland en keert pas na lange tijd weer terug. Komende zaterdag gaan vele roeiers ditzelfde moment beleven. De start zal namelijk niet in Nederland plaatsvinden maar in België! Met een beetje geluk zullen zij in een wat korter tijdsbestek terugkeren en als eerste over de finish gaan.

De wedstrijd wordt geroeid op de Zuid-Willemsvaart te Maastricht. Het is de 5e editie van de Saurus International Regatta en de eerste keer dat deze wedstrijd een onderdeel is van de NOOC. Het is een stukje reizen met de trein, maar dan is de Limburgse/Belgische natuur toch wel echt een traktatie. Na deze wedstrijd kan je nog even wat langer blijven genieten door een BBQ en een feest mee te pakken, met het thema Knordinair.

In de D1 Poule wordt Orca momenteel door wel 5 ploegen vertegenwoordigd. De kans dat Triton de Varsity wint is nog bijna groter dan de kans dat Orca komend weekend niet blikt. Moby Blik is na de Rottebokaal niet één, maar zelfs twee poules gestegen. Een zeer nette prestatie, waardoor de verwachtingen nu wederom hoog liggen. Kantjeboord eindigde vorige wedstrijd als enige in de A-finale van de D1 poule. Helaas bleek een blik toen net te hoog gegrepen. Rowfdier en Rowyalties hebben beiden hun positie weten te behouden in hun poule. Wie weet roeien ze harder op internationaal vaarwater. De Avocarows eindigden op de WAB in hun finale op een mooie eerste plek. De beslissende race zal dit keer wat korter zijn: 250 meter. Fouten worden hier dan ook meteen afgestraft.

Blikspanen en Carpe Riem starten beiden in de D2 Poule. Hoewel laatstgenoemde een mooie promotie heeft kunnen maken naar deze poule, viel de Rottebokaal voor Blikspanen een beetje tegen. Zij moeten nu een niveau lager roeien. Hopelijk zijn deze dames vastberaden om weer terug te klimmen naar de D1 poule. Als laatste hebben we bij de dames de 7 dwergen in de D3 Poule.

In de C4+’en van de heren beginnen we bij de H3 Poule. Rowasis mag als enige ploeg van Orca aan de start verschijnen in deze poule. Dit geeft altijd wat extra motivatie om de andere verenigingen achter je te laten op het water. In de H2 Poule zullen Bootram, De Ark en La compagnie des sept rameurs wegstarten. Deze drie ploegen zijn enorm aan elkaar gewaagd. Op de Rottebokaal eindigden ze maar enkele posities achter elkaar. Wat onderlinge competitie zou in Maastricht ook wel kunnen zorgen voor snelle tijden. De lijsttrekker van de C4+’en bij de mannen is Rownald Drunk. In de H1 Poule zijn ze een steady middenmoter. Zelf verlangen ze vast en zeker naar meer. Hopelijk zijn de benen in goede vorm.

Los van de NOOC-bokaal starten nog twee andere ploegen van Orca: Anna-Erowtisch en de Kanorca’s. Deze ploegen zijn beiden zeer fanatiek. Opvallend is dat Anna-Erowtisch dit keer in een 4+ start in plaats van een 8+. Kan dit liggen aan het feit dat de FZ uit de vaart is of zou dit een tactische wissel zijn? Hard roeien kunnen ze gelukkig nog steeds!

saurus