Voorbeschouwing Orca Competitie Slotwedstrijden

Door Maarten San Giorgi

Aankomend weekend zal niet alleen voor de Bakboord Bokaal de laatste wedstrijd plaatsvinden. Op de zondag wordt ook nog eens het NSK verroeid door wel 6 Orcaploegen. In totaal worden er door Orca in 58 nummers gestart. Dit is bijna 10% van alle ingeschreven nummers. Hoewel statistieken en weersvoorspellingen niet per se de sterke punten van de blikredaxi zijn, wordt er wel degelijk een heuse blikkenregen voorspeld. Door de vele deelnemers namens Orca zullen we niet elke ploeg behandelen in deze voorbeschouwing.

Er zullen 3 skiffeurs gaan strijden om als eerste over de finish te komen. Waar Aardig vlot zo (Daan Bosshardt) een potje gaat peddelen in het Composarisveld, zullen Barry (Robin van Putten) en Harry (Tim Donker) in het H1x veld tegen 18 andere heren roeien. Door onder andere roeiverleden en ervaring verwachten wij dat Barry en Harry in ieder geval Aardig vlot zo eruit zullen roeien.

Als voorbereiding op dit spektakel zullen Barry en Harry samen nog even in het H2x veld inroeien. Dit zal gebeuren onder de naam Met gestrekte benen. Concurrentie wordt hier geboden door onder andere Vincent en Frank, twee doorgewinterde wedstrijdroeiers die zoals menig Orcaan streven naar een compoblik. De underdogs zullen in dit veld Bas en Floris zijn. Deze heren zitten met zijn tweeën al jaren in het vak en zijn experts geworden in het H2x veld.

Twee andere ervaren 2x roeiers zijn Alice en Vera, in de volksmond beter bekend als DRIE(S) met z’n TWEE odz licht als een Veertje. Zij zullen het moeten opnemen tegen onder andere Lieve en Fleur. In totaal zijn in dit D2x veld 23 inschrijvingen, waardoor er dus zeer hard geroeid moet gaan worden.

Na de nederlaag op de Varsity besloot Triton om hun kansen over een andere boeg te gooien. Het gevolg hiervan is een Orca-Triton mix in het Mix 2x veld. Bo van den Bosch start samen met haar Tritonese heer onder de naam Bootje.

Niet alleen ervaren, afgetrainde en grofgespierde Orcanen doen mee met de Slotwedstrijden. De lenteleden van dit jaar zullen ook met hun ploegje starten. Bij de dames zijn dit Donderslag en OgenBLik en bij de heren Riemslagen en Lenteheren 2. Hopelijk kan de laatstgenoemde ploeg harder roeien dan ploegnamen verzinnen.

Sinds dit jaar is er een nieuw veld bijgekomen op de Slotwedstrijden, genaamd het Commissie C4+ veld. De CompoCie  heeft al het hele jaar kunnen afkijken bij de eerstejaars hoe je nu echt moet roeien en hebben hier hopelijk wat van opgestoken.  De CHR – Baby’s hebben de verantwoordelijke taak gekregen om de naam van deze commissie te bewijzen. Mocht dit nou helemaal in de soep lopen, is misschien een naamsverandering van de commissie een optie. CZR klinkt ook niet verkeerd.

Voor de Dames Clubacht ’18 is komend weekend de laatste kans om te blikken. Het hele jaar grijpen ze net naast de prijzen, maar wat zou het verdiend zijn om na een jaar hard roeien beloond te worden. Ook de Heren Clubacht ’18 zullen alles op alles zetten om dat stukje metaal in handen te krijgen. Om hiermee te beginnen is het de taak om Anna-Erowtisch en Hamtarow Returns eruit te beuken. Stickers plakken kunnen deze heren wel, nu roeien nog. Arrow en Clubzeedier starten ook komend weekend hun laatste wedstrijd in het ClubC4+ veld.

Naast de gebruikelijke ploegen die de Bakboord bokaal of de Vlietbokaal starten zijn er komend weekend een aantal losse aanmeldingen erbij gekomen. Een daarvan is Zwaar 14, met onder andere Tim Donker, die aan twee blikken nog steeds niet genoeg heeft. Bij de dames start VLOT, die vorig jaar bijzonder hard geroeid heeft in de (toen nog levende) Sprintbokaal.

Als laatste keren we nog even terug bij het NSK (Nederlands Studenten Kampioenschap). Bij de heren starten hier Clubzeedier en Rownald Drunk. Bij de dames vertegenwoordigen wel 4 ploegen Orca, namelijk Giraft, Kantjeboord, Avocarows en Rowfdier. In dit veld zullen de beste C4+ ploegen starten van afgelopen jaar. Het is zeer knap dat Orca 6 ploegen heeft die hierbij horen, maar nog mooier zou zijn als een van deze ploegen dit kampioenschap binnenhaalt.

De blikredaxi wenst alle ploegen (ook degenen die niet genoemd zijn) alvast veel geluk. Als je toch rondloopt op het terrein kan je gelijk een biertje voor de CoCos kopen, waarvan de leden dit wel verdiend hebben na al het harde werk om dit evenement te organiseren.

Orca_Slot_promo