Een kaartje van… Bestuur 2018/2019

In “een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. In de vorige editie vroeg de HCl8 18 of de bestuursleden van bestuur 2018/2019 hun bijzonderste of leukste COBO verhalen met de rest van de vereniging willen delen. 

bestuur 2019

Beste HerenClubacht 2018,

Nogmaals bedankt voor de fantastische bewaking tijdens onze COBO. Al kunnen wij beter zeggen; enorm bedankt voor jullie creatieve uitspatting in ons gastenboek. Want wat een leuk ABC-tje hebben jullie daarin geschreven! Misschien moeten jullie het houden bij ABC-tjes, hier scoren jullie immers beter in dan Tinderen.

Graag beantwoorden wij jullie leuke vraag over onze COBO (constitutieborrel) verhalen. Jullie hebben het zelf meegemaakt: een COBO is toch wel écht anders dan een normale borrel op Orca (of ergens anders). Voor diegenen die echt geen idee hebben wat dit is: een COBO wordt georganiseerd door een bestuur van een vereniging. Tijdens deze COBO vier je dat je geconstitueerd bent. Je viert dus dat je een jaar het bestuur mag zijn van een vereniging. Voor zo’n COBO nodig je allerlei andere besturen uit. Wij hebben onder andere alle Knorrenverenigingsbesturen en alle Utrechtse verenigingsbesturen uitgenodigd. Op een COBO mag je allerlei objecten brassen. Een COBO kan dus soms een grimmige aangelegenheid zijn, vooral als je het zelf organiseert. Naast dat je een eigen COBO hebt, ga je natuurlijk ook langs bij de COBO’S van andere verenigingen. Zo zijn wij onder andere bij de COBO van Pelargos, Saurus, Proteus, Thêta, Vidar, Histos, NSU en ASOPOS geweest. Ons leukste verhaal is er eigenlijk niet! We zijn namelijk niet altijd met ons allen geweest en er is elke COBO wel iets gebeurd wat noemenswaardig is om te vertellen. Dus bij deze een greep uit onze COBO avonturen.

  1. Tijdens de COBO van Pelargos kwamen Jeroen en Remy op het fantastische idee om aardappelpuree te maken met bier om vervolgens rond te gooien in de zaal. Helaas werkte die combinatie niet helemaal. Het werd een dikke drab die niet echt aan het groeien was. Op het moment van gooien kwam er een bewaker van Pelargos aan waardoor alle aardappelpuree drab meer over ons heen viel dan over Pelargos of andere mensen in de zaal.
  2. Bij binnenkomst bij de COBO van ASOPOS begon de terror al. De lichten vielen uit en er werd intens veel gestreept. Iedereen was helemaal doorweekt van het bier. Vervolgens heeft onze voorzitter Bart een poging tot een barovername gedaan, dit was grandioos. Helaas niet veel bier verspild. Overigens is het bier altijd gratis op een COBO, dus een barovername is eigenlijk niet echt tactisch.
  3. De COBO van Proteus was ook eentje voor in de boeken. Al wekenlang hadden we hier erg veel zin in. Onze band met het bestuur van Proteus is namelijk erg goed en daarom alleen al moet je elkaar belachelijk maken bij elkaars COBO. Bij Proteus mag je grote objecten over hun balkon gooien. Wij hadden er daarom voor gezorgd dat ons COBO cadeau van dusdanige grootte was dat het over het balkon kon. Meteen bij het geven van ons cadeau werd er met het cadeau gerend naar het balkon en werd dit met een groep van zo’n 10 personen over de reling van het balkon gegooid. Episch! Hierna hadden we de sfeer goed te pakken en begon onze secretaris Gertie een aanval op de Pedelstaf. Ze had een leger van allerlei besturen verzameld en op haar 1, 2, 3 werd er gerend naar de staf. Na een brasworsteling van ongeveer 15 minuten met zo’n 40 man werd het brasgevecht beëindigd. Gertie kwam er helaas niet zonder kleerscheuren vanaf: haar giletje was volledig doormidden gescheurd en haar broekpak zat onder de drek van kots en bier.

Hopelijk hebben jullie een antwoord op jullie vraag. Alleen al om de COBO’s raden wij het aan om te gaan besturen: het is namelijk iets wat je maar in één jaar echt kan meemaken.

Wij willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om Margriet Lantink een vraag te stellen. Margriet, hoe is het om op de Bosbaan met de bond mee te trainen? En wat zijn je toekomstplannen wat roeien betreft?

Haal door!
Bestuur der A.U.S.R. Orca 2018-2019