Een kaartje van… Thomas Nieboer

In “Een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. In de vorige editie vroeg Remy Chou aan Thomas Nieboer om zijn tips & tricks voor Orcanen die hun commissieleven willen opstarten.

 

Hey Remy,

Bedankt voor deze leuke en interessante vraag. Ikzelf heb een heleboel leuke herinneringen aan alle commissies: van het organiseren van een bierproefavond tijdens de ARCO-periode tot het ontwerpen van de paradewagen van Orca voor de UIT, het tot in de late uurtjes beheren van de vereniging tijdens een leuke borrel, tot het in elkaar zetten van de begroting voor de Bavaria Orca Competitie Slotwedstrijden, van het neerzetten van een geweldig eerstejaars kamp tot het organiseren van de Mixed en nog vele andere herinneringen. Ik raad dan ook iedereen aan om bij een commissie te gaan, want je maakt zoveel leuke momenten mee en je houdt er ook nog eens een leuke groep vrienden aan over!

Na dit korte betoog hoop ik dat je als (eerstejaars) Orcaan helemaal enthousiast bent geworden om zelf bij een commissie te gaan. Maar hoe te beginnen? Het lijkt mij een goed idee om eerst zelf te bedenken bij welke commissie(s) je wellicht graag zou willen en waarom. Als je nog geen idee hebt, raad ik je aan om naar de commissiemarkt te gaan die normaal gesproken 1 of 2 keer per jaar wordt georganiseerd. Hier zijn alle commissies aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden.

Als je vervolgens een (aantal) commissie(s) op het oog hebt, is mijn advies vooral iemand aan te spreken van die commissie(s)! Hierdoor maak je meteen je interesse in de betreffende commissie kenbaar en kom je er ook nog wat beter achter wat deze commissie allemaal te bieden heeft. Mocht je nou niet weten wie er in de commissie zitten waar je graag bij wilt, dan kun je op de Orca-site alle commissies en hun leden terugvinden.

Dan nog speciaal voor de eerstejaars: mocht je nou echt niet weten welke commissie je aanspreekt, maar wil je wel heel graag bij een commissie, dan zijn er ook een aantal commissies waar veel eerstejaars worden toegelaten zoals de Barcie!

Tot slot heb ik zelf een vraag voor Middengroep Zwaar 2020. Nu Orca helaas dicht is en iedereen thuis moet blijven, luiden mijn vragen als volgt: hoe blijven jullie fit in deze tijden? En wat raden jullie aan aan de wat minder fanatieke sporters onder ons om toch nog een beetje fit en gezond te blijven?