Een kaartje van… t’ Beheer

In “Een kaartje van…” stellen Orcanen elkaar via een doorgeefkaartje een vraag. Het kaartje ligt nu bij ’t Beheer over hoe ze omgaan met de nieuwe maatregelen en het vormgeven van dé ideale borrel.

Hallo lief (ondertussen geen kandidaats) bestuur,

Het schrijven van jullie kaartje is al een tijd geleden. Er is in die periode veel gebeurd: jullie zijn volledig ingeslagen en al een paar maanden op weg. Daarnaast heeft Orca de ARCO periode er weer op zitten met fantastische en druk bezochte activiteiten. Wij vonden het leuk om jullie kaartje te lezen met al jullie plannen in een nog onuitgewerkt stadium. En nu de eerste ALV geweest is, weten we een stuk beter hoe jullie die plannen uit gaan werken. Daarnaast blijft het nog steeds heel belangrijk dat elke Orcaan zijn of haar eigen steentje bijdraagt aan het uitwerken van deze plannen voor de horizontale en verticale integratie.

Wij schrijven dit kaartje in de week nadat het demissionaire kabinet ons weer een tik heeft gegeven door de borrels al om 20:00 uur te laten stoppen. Dit is voor iedereen natuurlijk weer een zware klap na al anderhalf jaar aanmodderen, en voor onze commissie is dat niet anders.

Zo begonnen wij afgelopen jaar met het organiseren van zit-borrels op anderhalve meter, wat zich langzaam omgezet heeft in evenementen tijdens de UIT-week waarbij de anderhalve meter langzaam losgelaten mocht worden. In de arco-periode konden we eindelijk weer helemaal los gaan op bierproeverijen, cantussen en heuse feesten. Dit was allemaal weer heel mooi om mee te maken na een lange periode van droogte achter de bar.

Om antwoord te geven op jullie 3-ledige vraag:

Wat zijn de ingrediënten voor een ideale borrel?

Er zijn geen standaard ingrediënten voor een ideale borrel we eerlijk moeten zijn. Maar lekker veel mensen die in zijn voor wat gezelligheid, met een beetje verdeeldheid van Orca-jaren is een goed begin. Daarnaast helpt een leuke activiteit altijd; denk hierbij aan een VIN Wijnproefavond, FLOAT Beer Olympics of een DRAFT Cantus (Ja, dit is vast en zeker schaamteloze reclame voor de disputenperiode aan het begin van het nieuwe kalenderjaar). Wat ook altijd helpt is de feestelijke afspeellijst die onze barrers van de Barcie altijd goed weten te vinden of een mooie set van een van de DJ’s van de DJcie. Last maar zeker not least helpt een goede hoeveelheid goudgeel gerstenat. Waar wij van ’t Beheer en de Barcie iedereen natuurlijk graag van voorzien!

Wat zijn de mooiste activiteiten die jullie als Beheerders hebben meegemaakt?

Het antwoord op de tweede vraag is wat lastiger, omdat we daar iets minder eensgezind over zijn. Sommigen van ons kiezen voor een feest of een cantus omdat je daar helemaal uit je dak kan gaan, met als extremen natuurlijk de in- en uittrainingsfeesten. Anderen kiezen juist een rustigere activiteit zoals een wijnproef of een pubquiz, omdat je daar lekker kan borrelen en met iedereen een babbeltje kan maken. Daarnaast zijn er ook nog externe evenementen zoals de BAE cantus, het kamp en de Orca Slotwedstrijden. Die zijn voor ons heel leuk om te draaien omdat we dan op een andere locatie dan onze keet de bar moeten regelen. Daarbij komen dan weer andere uitdagingen kijken dan op Orca zelf.

Hoe kijken jullie naar komende zomer?

Op deze laatste vraag is het antwoord natuurlijk al gegeven in de eerdere alinea’s. Wij kunnen alleen maar hopen dat de vorige periode van borrels en feesten weer snel opgepakt kan worden na dit opgelegde intermezzo van de overheid. En als die tijd komt, zijn wij met ’t voltallige Beheer klaar voor de duizenden liters bier die getapt dienen te worden!

Bij deze hebben we wel voldoende antwoord gegeven op de vraag van het Bestuur, maar wij zijn zelf wel benieuwd hoe de LuCo afgelopen jaar heeft beleefd met het 10e lustrum van de vereniging.