Lieve Ome Ølaf – Editie 10

omeolaf

Door Ome Ølaf

In ‘Lieve Ome Ølaf’ leggen Orcanen hun alledaagse issues voor aan de onverschrokken ome Ølaf, de viking die altijd met raad en daad paraat staat [sic]. Van “ik heb gezoend; ben ik nu zwanger?” tot “wie zijn FLOAT, ik heb ze nog nooit gezien?”, ome Ølaf heeft een antwoord!

Lieve Øme Ølaf,

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb een probleem. De laatste tijd heb ik nogal last van jeuk. Daar beneden zegmaar. Tijdens borrels loop ik voortdurend naar de dames-wc om even wat verlichting te zoeken. Ik zit met mijn handen in het haar.

Volgens mij heb ik schaamluizen.

Nu is mij opgevallen dat het tijdens de training minder wordt. Na een 500 meter kan ik even opgelucht ademhalen. Ik vind dit zo fijn dat ik heb besloten om selectie te doen. Maar ik ben wel bang dat ik door de mand val. Wat moet ik doen?

Groet,

Krabbende_dame02

Lieve Krabbende_dame02,

Je øbservatie kløpt! Ik heb vaker berichten gekregen van røeiers die hun schaamluizen weten te elimineren met gøede halen. Je møet na een training eens kijken in de bøten van damesclub-8 en heren licht. Soms liggen er wel twintig platjes ønder de bankjes. Geen haar øp mijn høøfd twijfelt eraan: super veel røeiers selecteren vanwege schaamluis.

Schaam je niet vøør platjes. Ze zijn de beste cøaches. Als je een tijdje niet hebt gerøeid, ‘jeuken je handen’ øm een ergøtraining te døen. Lieve krabbende_dame02, je bent echt niet alleen.

Schaamluizen zijn de enige søa die je niet kunt vøørkømen met een køndøm. Tøch krabben ecøløgen zich achter de øren øver de kaalslag in de schaamstreek. Hierdøør is de schaamluis in Nederland øp een haar na uitgestørven. Møcht je øøit een bijzønder exemplaar in de bøøt vinden, stuur dat dan naar het Natuurhistørisch Museum te Røtterdam, waar de schaamluis in de cøllectie kan wørden øpgenømen.

Enfin, mijn maag jeukt. Veel succes met de røeitherapie.

Grøte grøet,

Ølaf

Zit jij nou ook met een groot probleem? Twijfel niet en lucht je hart in een mailtje naar blikredaxi@orcaroeien.nl o.v.v. Ome Ølaf en wie weet wordt je vraag volgende keer beantwoord door je favoriete oom! Natuurlijk kun je ons ook anoniem een mailtje sturen via bijvoorbeeld http://www.sendanonymousemail.net/