Een kaartje van… de Lustrum commissie

Hi lief Beheer!

Thanks voor de vraag en leuk te lezen dat jullie klaar staan voor de duizenden liters bier die moeten worden geconsumeerd. Gelukkig dat tijdens het schrijven van dit kaartje dit ook weer gewoon kan, ook al gaat corona nog behoorlijk de ronde.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het waren 26 intense maanden waarin wij de voorbereidingen en uitvoering van het 10e lustrum hebben mogen faciliteren. Het was een rollercoaster van emoties waarin wij met goede moed en zéér grootse plannen waren begonnen. Om vervolgens keihard een uppercut te ontvangen van moedernatuur en zo met 3-0 achter te staan in de boksring. De quote “2020 wordt mijn jaar” zou, zonder dit af te kloppen, ons duur komen te staan. Met de overtuiging dat het met de zomer van 2020 wel weg zou zijn hebben we onszelf, net als de rest van Nederland, een mooie Indisch gele en kopergroene blinddoek voorgehouden en eindigde dit al snel in mineur, door het spreekwoordelijke, met de neus op de feiten gedrukt te worden.

Maar na deze opgekropte gevoelens over het verleden te hebben geventileerd, is het niet alleen maar vervelend en slecht geweest. Na het afgelastte openingsfeest, hebben we het jaar wel goed kunnen starten met een leuke borrel, mede mogelijk gemaakt door ‘Bier Bezorgservice ’t Beheer’, en waren we de eerste die online evenementen omarmden in de vorm van een heuse liveshow waar Daan en Krijn zich ontpopten als dynamisch duo en de mysterieuze stem van JP werd ontmaskerd. De eerste successen werden geboekt door het behalen van een all-time record voor een veiling (shoutout naar Marvin) en het hebben van een enorm leuke avond met de vereniging. Ook andere evenementen konden toch omgevormd worden naar een online evenement waar we achteraf toch blij mee waren.

De laatste maanden waren dan toch wel het leukst. Waar we helaas door een iets te optimistische Hugo het festival moesten verplaatsen konden we wel een wielerronde en autorally organiseren als eerste fysieke evenementen van het lustrum. Ook was de lustrumreis een enorm succes. Van bewegende schilderijen, vallende hopplantjes en glas-snijcursussen tot het wagen van een poging van een authentiek 9×9 vierkantje staan garant voor het escalatieweekend in Praag. De eerste dag was nog een beetje traag maar zodra de openbaring van stepjes voor ons verscheen, resulteerde dat in het minimaliseren van de reistijd op elk moment van de dag.

In de laatste weken van het lustrum kon het dan toch los in Nederland en hebben we met een groot gedeelte van Orca mogen genieten van een sportieve biersportdag, een heerlijk diner met onvergetelijke wijn, de bank leeg mogen spelen in het Orca casino en de Bokma Beerenburgrace. Het laatste moment van het Lustrum is er ook één om nooit meer te vergeten. Het 4-stages lustrum eindfeest was een gegarandeerd succes waarin het enorm leuk was zo veel mensen te kunnen zien genieten om net op tijd het lustrum af te sluiten voordat de nieuwe lockdown begon.

We kijken terug op een enorm groots jaar dat niet alleen in de geschiedenisboeken zal gaan als de ontwrichting van de maatschappij door een pandemie, maar ook door de leuke en grootse lustrumactiviteiten die hebben plaatsgevonden. Het festival dat 8-11 juli 2022 gaat alsnog plaats vinden.

Nu hebben wij de vraag aan de net kleur-bekendgemaakte Gele Arco! Wat zijn jullie grootse plannen dit jaar en hoe wordt jullie Arco net zo onvergetelijk als het 10e lustrum?