Een kaartje van… de Gele ARCO

Hoii lieve LuCo,

Thanks voor jullie kaartje en kudos voor wat jullie allemaal hebben neergezet in het 10e lustrum! Daarbij ook een kleine shout out naar de lustrumfestival commissie, ook al gaan we niet kunnen zien wat jullie allemaal voor ons hadden bedacht op het festival, bedankt voor jullie harde werk dit jaar en hopelijk is er in de toekomst ooit nog een mogelijkheid voor een mooi festival.

Inmiddels is de lenteperiode al afgelopen. De lenteleden worden, volgens Orca’s goede traditie, weer gecoacht door de eerstejaars wedstrijdploegen (shout out naar jullie ♡).  Hierdoor zitten de lenteleden inmiddels al vertrouwd in de boot alsof ze nooit anders hebben gedaan.. De eerste wedstrijd heeft ook al plaatsgevonden en daar konden de ploegjes voor het eerst zien hoe ze ervoor staan ten opzichte van de andere verenigingen. Mega leerzaam dus, maar ook heel gezellig om met zijn allen een echte compowedstrijd mee te maken. Naast al dat harde geroei, is er ook al hard geborreld door de lenteleden. Zo hebben we biergeproefd, een heuse zwarte piste op Orca gehad, en zijn er ware pooltalenten ontdekt.

Wij als ARCO lopen langzaamaan steeds meer in ons element rond in onze prachtige gele kleren en alhoewel we hadden gehoopt op een vlekkeloze lenteperiode, is dat natuurlijk niet echt realistisch. Stiekem dachten we dat alles zonder slag of stoot zou gaan, maar helaas (zonder dalen geen pieken!!). Maar geen zorgen, het kwam allemaal goed en alles wat we nu leren, kunnen we meenemen naar een onvergetelijke gele ARCOperiode. En dat is natuurlijk het doel, een onvergetelijke Arcoperiode waarin de afroeiers al het moois van Orca zullen leren kennen, maar dat ook alle ouderejaars even worden herinnerd aan alle mooie aspecten van de knor. Het is toch elk jaar weer hét moment om te zien hoe goed Orcanen kunnen borrelen, hoe leuk roeien met (dan nog) mooi weer is en hoe iedereen langzaam zijn stem kwijt raakt door het coachen van de afroeiers.

Jullie vroegen wat onze grootste plannen zijn voor volgend jaar en hoe de Arco onvergetelijk gaat worden. Alhoewel we daar natuurlijk nog niet al te veel over weg willen geven, kunnen we al wel een klein tipje van de sluier geven.

Wij hebben het geluk dat we een corona (en apenpokken?) vrije Arco tegemoet gaan, dit moeten we nog even afkloppen maar we hebben goede hoop! Dit biedt veel mogelijkheden qua borrels en feesten. Zo staan de cantus, het foute fitness feest van de CHR en de tussen- en eindsprint (met feesten!!) als de klassiekers weer gepland. Daarnaast hebben wij onze creativiteit op de loop gelaten om parels van borrels en feesten neer te zetten, zoals een anything but a cup borrel, wat bij voorbaat al legendarisch is. Maar wij kunnen nog zo hard ons best doen om van alles neer te zetten voor de aankomende eerstejaars, het roeien en borrelen gaan ze toch het beste leren van de ouderejaars! Duss ouderejaars (en huidig eerstejaars natuurlijk) meld je vooral aan om te coachen tijdens de ARCO, want wie wil nou niet al het moois van de ARCO nog een keer mee maken? We zien jullie dan!

Wij hebben dan een vraag voor het Bestuur 53. Waar hebben jullie het meeste zin in komend jaar, en waar het minst? Hoe lang gaat het duren voordat jullie ons zat zijn? En misschien wel de belangrijkste vraag, zijn er meer deuren of wielen op de aarde?