Kaartje van… Bestuur 53

Lieve gele Arco,

Het is inmiddels alweer gênant lang geleden dat jullie een kaartje naar ons stuurden. Jullie kaartje is geschreven net na de lenteperiode in 2022 en nu de nieuwe Arco alweer gevormd is, is hier dan eindelijk ons antwoord. De grote vraag is natuurlijk hoe het zo mis kon gaan! Jullie kaartje werd pas op 18 oktober gepubliceerd, daar konden wij niets aan doen, maar daar houdt onze onschuld wel een beetje op. We geven toe dat we actiever hadden kunnen reageren op de vergeefse pogingen van de Blikredaxi om ons tot schrijven aan te zetten. Als bestuurder is het helaas zo dat er soms dingen onderaan op je prioriteitenlijstje geschoven. Maar wat is er dan in godsnaam belangrijker dan zo’n mooi kaartje schrijven? Daar hebben wij het antwoord ook niet op, maar met nieuwe, frisse energie na de kerstvakantie wagen we ons nu dan toch aan het langverwachte antwoord op jullie ‘Kaartje van’. 

Veel dank voor jullie leuke kaartje. De afroeiperiode is inmiddels alweer even achter ons, maar dat betekent niet dat we jullie vergeten zijn! Integendeel. Wij kijken terug op een prachtige periode waarin het kanariegeel een warme constante was. Meer dan tweehonderdvijftig eerstejaars zijn door jullie verwelkomd op onze vereniging. Om even terug te blikken op jullie eigen verwachtingen, de afroeiperiode was inderdaad corona- en apenpokkenvrij en alle klassiekers zijn doorgegaan: van de tussen- en eindsprint tot de feesten & de cantus! Om daar bij aan te sluiten zullen we even beginnen met de tweede vraag die jullie aan ons stelden: hoe lang gaat het duren voordat jullie ons zat zijn? Dat zijn we nooit geworden! We mogen ons gelukkig prijzen met een Arco zoals jullie en hebben de band als ontzettend fijn ervaren. Jullie zijn nu vrijwel allemaal actief in andere commissies of als roeiers dus gelukkig blijven we elkaar nog genoeg zien dit jaar.

Verder vroegen jullie aan ons waar we het meest en minst zin in hebben komend jaar. Om de vraag wat toepasselijker te maken zullen we hem even herformuleren naar waar we op dit moment in het jaar nog het meest en minst zin in hebben. We hebben allemaal ontzettend veel zin in het wedstrijdseizoen dat straks eindelijk van start kan gaan, te beginnen met de legendarische HOT en Head. Het is natuurlijk ontzettend vet dat de HOT eindelijk weer een keer doorgaat met huisjes! Waar jullie een hoop eerstejaars hebben leren kennen in jullie afroeiperiode zijn voor ons de wedstrijden misschien wel de belangrijkste momenten om veel contact te hebben met de eerstejaars, en hier kijken we ontzettend naar uit. Daarnaast verheugen we ons er natuurlijk op om Orcanen te zien winnen en het lied voor ze in te mogen zetten. Waar we het minst zin in hebben zijn de dagen na de wedstrijdweekenden waar we compleet uitgeteld aan onze week zullen beginnen. Maar hopelijk maken de mooie verhalen die we mee zullen nemen naar de bestuursvergadering op maandag een hoop goed!

Dan tot slot de belangrijkste vraag: zijn er meer deuren of wielen op de aarde. Wij zijn, zonder al te veel discussie, tot de consensus gekomen dat er meer wielen zijn. Een verdere toelichting hierbij zullen we de lezers verder besparen. 

Om het cirkeltje dan maar mooi rond te maken kunnen wij niet anders dan het kaartje door te geven aan de nieuwe Arco! We hebben een aantal prangende vragen voor jullie. Ten eerste: wat wordt de kleur? Wat nemen jullie mee van jullie gele voorgangers? Hebben jullie al innovatieve ideeën voor evenementen in de lente of afroeiperiode? En tot slot, wat is jullie favoriete nummer van gladde paling?